1080p og gaming til 3000 kroner

5388003.jpg

Med modellen til 3000 kroner følger det med Windows Vista. Skal vi tro Engadgets test kjøp heller Linux-utgaven og installer Windows 7 RC.Med modellen til 3000 kroner følger det med Windows Vista. Skal vi tro Engadgets test kjøp heller Linux-utgaven og installer Windows 7 RC.Endgadget

1080p og gaming til 3000 kroner

Acer Revo imponerer, men den har noen merkelige svakheter.

En Atom 230 CPU og 2GB RAM samt en 250GB 2.5-inch harddisk pakket inn i en liten stue-PC formfaktor som klarer full HD og gaming til 3000 kroner (Windows-versjonen). Leverer den det den lover?

1080p og gaming

Acer er først ute med Nvidias nye chipset Ion i form av Acer Aspire Revo. Maskinen er kraftig nok til å HD-filmtitting (inkl. Blu-Ray) og også gaming. Den er også lagt opp for surfing og spesielt YouTube.

Engadget har testet maskinen og den imponerer som video-avspiller. CyberLink PowerDVD 9 følger med og denne spiller såvel som de fleste mediaformater også Blu-Ray-plater. Dette var ikke noe problem via HDMI. Blu-Ray-spiller følger ikke med, så dette må man eventuelt ettermontere selv.

Slik ser den altså ut, den første Ion-baserte maskin.Slik ser den altså ut, den første Ion-baserte maskin.Endgadget

Treg Vista

Engadget er imponert over skjermkortet. I hovedsak er dette et modifisert GeForce 9400m for billig-maskiner og det leverer varene ved å pumpe ut helt akseptabel FPS i spill som Spore og Team Fortress 2 i tillegg til å pumpe ut 1080p-innhold (alle typer).

Noe dårligere er CPUen Atom 230 som sliter med Vista ifølge testerne. Heldigvis for oss er Windows 7 rett rundt hjørnet og etter vår erfaring kan man likegodt legge inn RC-versjonen 5. mai. Mye bedre enn Vista.

Merkelige problemer

Av en eller annen merkelig grunn var det ikke en like hyggelig opplevelse å surfe nettet med maskinen. En oppgave som i hovedsak ikke burde by på problemer.

Likevel oppdaget Engadget problemer med å laste sider som Gmail spesielt i Internet Explorer og over WiFi. Det gikk glattere i Firefox og Chrome over TP-kabel. Hva dette skyldes er usikkert, kanskje dårlige WiFi-drivere?

Nvidia har også lagt ved Badaboom transkoding-programvare som på få minutter klarer å lage iPhone-film av 720p-filer. Dessverre kan man ikke si det samme om YouTube som hakket i fullskjerm. Her må Nvidia få til Flash-akselerasjon.

Også HotHardware har testet maskinen.

Å gjøre om en 720p-fil til iPhone-format er ikke noe problem.Å gjøre om en 720p-fil til iPhone-format er ikke noe problem.Endgadget

Kilde:
Engadget

Stikkord: