Activision truer Sony

Activision truer Sony

Mener PS3 er for dyr og selger for dårlig.

PS3-final-400PS3-final-400Sony
Den mektige sjefen for Activision, Bobby Kotick, har kommet med temmelig direkte kritikk av Sonys strategi for PlayStation 3.

I følge Kotick, hvis selskap er blant de aller største utviklerne av tredjepartsspill (Call of Duty-serien, Guitar Hero, Tony Hawk-serien, pluss masse annet), har Sony gjort alt for mye feil med PS3. Han uttrykker bekymring for at PS3 begynner å selge saktere og saktere, og gjør det derfor vanskelig for Activision å støtte plattformen.

For lite å tjene
Det er, i følge Kotick, for dyrt å utvikle for PS3, og siden Xbox 360 og Wii selger bedre, er det mer forsvarlig å investere i disse konsollene.

Løsningen er å kutte prisen, sier Kotick, selv om det innebærer at PS3 går i tap enda lenger. Ellers vil antallet spill kundene kjøper synke enda lavere.

Truer med å trekke seg
Kotick er såpass drastisk at han truer med å slutte å utvikle spill for PS3 og PSP hvis ikke situasjonen endrer seg. Noe som helt klart ville vært et stort tap for eierne av disse konsollene.

Det spørs om Activisions kommentarer er nok til å få Sony til å forandre strategi - men når Activisions sjef snakker, er det lurt å lytte.

Kilde:
Times Online

Stikkord: