Assassin's Creed III blir stadig lekrere

Assassin's Creed III blir stadig lekrere

E3: Dette blir et av årets flotteste spill.

Ikke gå lei av Assassin's Creed. Selv om fjorårets Revelations begynte å føles som litt melking, er årets utgave, det fullverdige tredje spillet i serien, genuint fascinerende.

En helt ny hovedperson, en helt ny tidsperiode og massevis av store og små justeringer i spillbarheten gjør at vi nå gleder oss enormt mye til spillet. Vi fikk gode muligheter til å se nærmere på spillet under E3-messen forrige uke, og all skepsisen er feid til side.

Mye mer frihet
Noe av det mest interessante med spillet er hvor mye mer fleksibelt det er. En av demoene vi fikk se, som finner sted i Boston, startet med at hovedpersonen Connor kan gjemme seg i en vogn fylt med høy som kjører forbi - det er altså ikke bare statiske objekter som kan brukes som gjemmested.

ac3-2ac3-2

Noen av de andre nye mekanikkene vi fikk sett er hvordan hovedpersonen kan bevege seg gjennom bygninger når han rømmer fra forfølgere, ikke bare over takene. Hele klatresystemet er blitt justert på, og fremstår nå som litt mindre parkour og mer ekte klatring, og en av de store nyhetene er at vi også kan bruke trær å klatre i. Alt dette virker rett og slett enda mer fleksibelt, åpent og elegant.

Det samme gjelder nå også kampsystemet. Det er ikke lenger bare snakk om at fiendene venter på tur, mens du timer angrepene dine. Det er mer komplekst, mer realistisk og mer flytende, samtidig som fiendene oppfører seg smartere.

Vanvittig flott
Under demoen vi så fremstod 1700-tallets Boston som et vakkert sted, ordentlig levende, voksende by i en ny verden. Og spillet vil også ta oss til New York, og begge byene vil utvikle seg, forandre karakter, samtidig som spillet nå også får et dynamisk værsystem, slik at regn, snø og sol blir alle faktorer.

ac3-5ac3-5

Det er mye mer til spillet enn de to byene, blant annet mange sekvenser ute i marka (og minispill som foregår på skip). UbiSoft la også nettopp ut denne videoen, med kommentarer, der vi kan studere over syv minutters spillbarhet med tydelige forklaringer på hva som er nytt. Se den selv og gled deg:

Assassin's Creed III lanseres i oktober.

Stikkord: