Dette er en Steammaskin

steammachine.jpg

Dette er et datagenerert bilde av hvordan maskinen vil se ut i en stue.

Dette er en Steammaskin

Lekker prototype vist frem.

Valves Steammaskiner med eget, stuevennlig Steam OS og den unike kontrolleren, er et spennende prosjekt. 

Det har hele tiden vært klart at tredjeparts PC-produsenter vil kunne bygge sine egne Steammaskiner, de skal kunne ha helt forskjellig utforming og forskjellige spesifikasjoner, men fellestrekket er at de skal være tilpasset stuebruk.

Konsollaktig

Nå er den første tredjepartsprototypen vist frem, og den ser overraskende fin ut. Det er selskapet iBuyPower som viser frem Steammaskinen sin, og den ligner faktisk litt på en PlayStation 4 utseendemessig, bare at den er hvit. Den har en lysende stripe i midten, og skal ellers være noe større enn PS4, men mindre enn en Xbox One. På størrelse med en gjennomsnittlig spillkonsoll, med andre ord. Og hyggelig nok skal strømforsyningen være intern.

Passe sterk

Maskinen skal kjøre en flerkjerners AMD-prosessor og en Radeon R9 207-grafikkbrikke, pluss ha 500 GB med harddiskplass. Valves kontroller skal følge med, og Steam OS skal være installert - men du får ikke med Windows. Hele boksen skal koste 499 dollar, noe som er like mye som en Xbox One. En hyggelig pris til en spill-PC å være, altså.

iBuyPower forteller at maskinen vil komme i salg i løpet av 2014. Det ventes et skred av Steammaskin-prototyper på CES-messen i januar, og vi ser frem til å finne ut hva andre produsenter planlegger.

Stikkord: