Dette er Milo

Dette er Milo

Se den unike presentasjonen av ny Xbox-teknologi.

Microsoft imponerte mange da de introduserte sitt Natal-prosjekt, som bygger på en kamerateknologi som kan kjenne igjen kroppsbevegelser, ansikter, med mikrofon som åpner for stemmestyring. Det er klart at Natal er inspirert av Wii-suksessen, men virker til å ta bevegelsesbasert styring til et nytt nivå.

Bli venn med maskinen
Det mest interessante med avsløringen av Natal var imidlertid ikke de litt forutsigbare teknologidemoene, men filmklippet som viste hva Fable-skaperne i Lionhead har jobbet med.

Det er altså snakk om å relatere til et digitalt barn som kjenner igjen deg, din stemme, ditt humør, som du kan snakke med og vise ting til. Det er fremdeles usikkert hvor mye av demonstrasjonen var forhåndskriptet, det er lite sannsynlig at en spillkonsoll kan generere all den dialogen rett ut av luften, men uansett var det imponerende.

Det er selvsagt også lov å være skeptisk til planene til Peter Molyneux, da det er en kjent sak at hans ambisjoner er større enn hans evne til å levere, men etter det glimrende Fable 2 har vi fått troen tilbake.

De første inntrykkene av Natal i praksis er også positive.

Stikkord: