Dette er Xbox-nyhetene

5642884.jpg

Halo 4Halo 4Thomas Marynowski

Dette er Xbox-nyhetene

E3: Vi er på plass på den første store pressekonferansen.

Los Angeles (ITavisen): E3 er endelig i gang, og den første pressekonferansen går av stabelen akkurat nå.

Vi sitter komfortabelt i Galen Center, litt sør for Los Angeles-sentrum, men ikke så langt sør at det blir farlig.

Konferansen starter om få minutter, så følg med her for oppdateringer!

Og da meldes det at det er fem minutter til det starter. Skynd dere!

DSC02093DSC02093

Halo 4 åpner showet. Ser veldig pent ut, i jungelbaserte omgivelser. Master Chief og Cortana ser etter et krasjet skip, og møter på både Covenant og helt nye, mekaniske, voldsomme motstandere. Man får plukket opp deres høyteknologiske våpen også. Det ser unektelig bra ut, og salen klapper høyt for Halo 4.

Nå skal sjefen Don Mattrick snakke litt. Vi bruker tiden på å laste opp litt bilder.

Hei der. Splinter Cell er tilbake! Det nye spillet heter Blacklist, og Sam Fischer er i Midtøsten. Morsomt: Du kan påkalle vaktenes oppmerksomhet ved å si noe via Kinect. De reagerer på «Hey you!», for eksempel. Spillet kommer våren 2013, og UbiSoft sier at det er det mest ambisiøse noensinne, med full enkeltspiller-kampanje, co-op, og spies vs merc-modusen.

EA Sports er nå på scenen, og viser frem FIFA 13, med støtte for Kinect. Stemmekontroll her også. Amerikanerne gleder seg også til Madden 13, igjen med Kinect-støtte. En legendarisk NFL-spiller, Joe Montana, demonstrerer spillet.

Fable: The Journey vises nå. Traileren sier julen 2012. Ingenting på scenen, så langt.

DSC02102DSC02102

Nå ser vi den første traileren til Gears of War: Judgment (dato: 2013), og Forza Horizon. Forza-traileren er masete, og selvfølgelig med irriterende dubstep.

Stemmesøk gjennom Bing får snart støtte for nye språk. Flott. Nye videokanaler kommer også til Xboxen, men hvor mange av dem får vi se i Norge?

Xbox Music. Ny tjeneste, på tvers av Xbox, PC, nettbrett og mobiler. Kan bli spennende, vi gleder oss til å høre mer.

Nike og Kinect inngår samarbeid.

Xbox Smart Glass annonseres nå. En teknologi som knytter TV, nettbrett og smarttelefoner sammen. For eksempel, du kan begynne å se film på nettbrett, og fortsette på TVen når du komme hjem. Samtidig endrer innholdet på nettbrettet seg til å gi deg ekstra informasjon om filmen. Eller mens du ser på Game of Thrones på TV, kan du se på kartet over seriens verden på nettbrettet. Artig.

Det er selvsagt støtte for spill også, for eksempel kan du planlegge strategiene i sportsspill på nettbrettet, som da utføres i spillet. Eller låse opp ekstrainformasjon på nettbrettet mens du spiller Halo 4.

Internet Explorer på XboxInternet Explorer på Xbox

Og ja, alt dette spiller sammen med Internet Explorer på Xbox. Nettleseren kommer til konsollen, og denne gangen skal det være kjapt og ekstremt enkelt å navigere via stemme eller andre enheter. Du kan kontrollere og skrolle gjennom innholdet via mobilen eller nettbrett. Det loves kjempebra brukervennlighet.

Løsningen kommer til høsten over hele verden. Vi er veldig spent.

DSC02113DSC02113

Nå ser vi en imponerende presentasjon av det nye Tomb Raider-spillet, og til tross for mye stønning fra Lara Croft ser dette her intenst og morsomt ut. Det er hyggelig å se at Tomb Raider er tilbake. Og ikke overraskende, DLC kommer først til Xbox 360.

Gore Verbinski, regissøren av Pirates of the Carribean, presenterer et Kinect-spill som heter Matter. Mystisk. Men nå skal vi se på Resident Evil 6.

Det nye kapittelet i horror-serien ser veldig spektakulært ut, men fokuserer kanskje litt vel mye på QTE og eksplosjoner?

Flott, barnespill-sekvens. Da tar vi en liten pause.

Oi, South Park-skaperne er på scenen for å vise South Park-spillet. Kult. De var morsomme. Og nå annonseres Dance Central 3.

Usher viste oss hvem som er flinkest til å danse.Usher viste oss hvem som er flinkest til å danse.

Og jada, Usher gjør en minikonsert akkurat nå. Derfor elsker vi å være på E3.

DSC02138DSC02138

Da avsluttes pressekonferansen med Call of Duty: Black Ops II. Vi ser skyskraperne i Los Angeles brenne - vi får håpe at de fortsatt står når vi kommer ut av dette eventet her.

Ikke helt overraskende er dette kjempebråkete, og sekvensene foregår i sentrum av LA, mellom brennende bilder og bygninger som raser sammen. Vi ser også en helikoptersekvens.

Det var det, pressekonferansen er over. Vi kommer selvsagt tilbake med masse mer om spillene som ble vist. Det blir moro.

Stikkord: