Dette er Xbox One-problemene det klages mest på

Dette er Xbox One-problemene det klages mest på

Microsoft lover fikser.

Nå som Xbox One har vært ute noen uker har brukerne fått tid til å bli kjent med konsollens litt uvante grensesnitt. Og oppdaget at mange av de mest praktiske funksjonene fra Xbox 360 er ikke med i Xbox One.

Det er derfor blitt satt sammen en liste over forbedringer spillerne ønsker seg fra Microsoft.

Blant annet ønsker brukerne seg Xbox Guide tilbake, menyen som dukket opp da man trykket på Xbox-symbolet på kontrolleren. På Xbox One er denne menyen fjernet, og man går tilbake til hjem-menyen når man trykker på knappen.

Mye rot

Varslinger når venner kommer online og når man får venneforespørsel, en bedre løsning for partychat, lettere oversikt over hvor mye plass man har igjen på harddisken, bedre støtte for medier (avspilling fra USB og spilling av egen bakgrunnsmusikk) og batteriindikator for kontrolleren, er blant de mest populære ønskene. Vi selv savner også de veldig praktiske globale innstillinger for kontrolleren, som Xbox 360 hadde - man kunne sette preferanse for inverted spilling på tvers av alle spillene, for eksempel.

Tilsynelatende enkle funksjoner som å se oversikt over hvilke venner som er online, eller hvilke achievements man har fått i det siste, er også forbløffende rotete organisert i det nye grensesnittet.

Lover fikser

Hyggelig nok ser det ut til at Microsoft hører etter. Xbox-talsmannen Larry Hryb skrev på Reddit at han hadde akkurat hatt møte med utviklinsteamet om mange av klagene, og lover at ting vil bli utbedret. Han kunne ikke gi nøyaktig tidspunkt på når fiksene vil komme, men de jobbes med.

PS4 har også sin andel av grensesnitt-problemer brukerne har klaget på, og Sony lover også å høre etter. Vi ser et mønster her: Begge konsollene er langt fra ferdige når det gjelder programvare og fikser vil fortsette å komme i tiden fremover.

Stikkord: