Fansen sponser eventyrspill

5388456.jpg

Tim SchaferTim SchaferThomas Marynowski

Fansen sponser eventyrspill

Legendarisk designer med unikt konsept.

Er du glad i eventyrspill, kjenner du til Tim Schafer. Mannen jobbet med klassiske titler som Monkey Island-spillene og Day of The Tentacle, og designet senere Full Throttle, Grim Fandango, Psychonauts og Brütal Legend.

Hans selskap, Double Fine, vil gjerne tilbake til sine eventyrrøtter, og planlegger å gi ut et klassisk, pek-og-klikk-spill, som også bruker moderne teknologier.

Alle kan være med
De vil imidlertid gjerne invitere fansen til å delta i prosessen, og har derfor satt opp et fond der man kan donere penger, som igjen går direkte til utviklingen. Deres mål var å samle inn 400.000 dollar.

Innsamlingen ble startet i går, og det tok mindre enn en dag før over 400.000 dollar var inne på kontoen. Og det er 33 dager igjen før innsamlingen stenges... Schafer har allerede kunngjort at alt overskuddet vil også gå til spillet.

Delta selv
Double Fine inviterer også alle som har donert til å være en del av utviklingsprosessen: Alt skal dokumenteres og vises til omverdenen, og de som har bidratt med penger, får være en del av en lukket nettsamfunn. Der får de diskutert med designerne, bidra med forslag og stemme på viktige avgjørelser. De vil også kunne betateste, og vil motta spillet når det er ferdig.

LOGO3_thumbLOGO3_thumb

Fete premier
Det er flere belønninger: Avhengig av hvor mye penger man setter inn, får man innrammede plakater, navnet på rulleteksten, signerte bilder og så videre. De som betaler over 1000 dollar får portrett tegnet av selskapets artister, over 5000 dollar gir deg eksklusive malerier, og de som gir 10.000 dollar får spise lunch med Tim Schafer og Ron Gilbert og besøke kontorene deres. Ikke nok med det - enda større donasjoner vil la deg spille bowling og spise middag med gutta, og for 50.000 dollar får du din likhet i spillet. Har du 150.000 dollar å donere bort? Da får du en av de fire gjenværende, uåpnede, trekantboksene av Day of The Tentacle. Kult, eller hva?

Spillet skal utvikles over de neste seks til åtte månedene og er planlagt utgitt via Steam i oktober.

Les mer om kampanjen her.

Stikkord: