Fantastiske Last of Us

5643200.jpg

Grafikken og animasjonene er helt overlegne.Grafikken og animasjonene er helt overlegne.Sony

Fantastiske Last of Us

E3: Vi har sett nærmere på PlayStation-mesterverket.

Los Angeles (ITavisen): The Last of Us er det PS3-eksklusive spillet som ser ut til å gjøre det meste riktig. Utviklerne av Uncharted 2, pluss en av designerne til undervurderte Enslaved. Filmer som I am Legend som tydelig inspirasjon. Smart kunstig intelligens, utrolig teknologi og dybde.

Og joda, vi får endelig satt oss ned med en av spillets brettdesignere, som viser oss en sekvens på cirka ti minutter. OK, det var dessverre den samme sekvensen som ble vist frem på Sonys pressekonferanse - men det var likevel godt å få studert spillet nærmere og få stilt litt spørsmål.

Dramatikk
Brettet vi ser tar hovedpersonene (Joel og Ellie) gjennom den forlatte byen, etter en slags apokalypse, men i motsetning til andre postapokalyptiske spill som fremstår som dystre og mørke, er verdenen i The Last of Us ekstremt fargerik. Det er planteliv overalt, alt er grodd igjen, og de eneste menneskene vi møter på er fiender.

Du kan selv se gjennom sekvensen i den vedlagte videoen, men det er et par ting vi fikk vite som gjør at vi gleder oss ytterligere. For eksempel: Det hele kan se litt skriptet ut, men det er faktisk veldig mye frihet involvert. Vi ble fortalt at dette er bare en av måtene å spille gjennom brettet på. Det er fullt mulig å bare snike, for eksempel. Ikke bruke våpen i det hele tatt. Det er mulig å bruke våpnene på en annen måte. Og Ellies oppførsel, der hun angriper en av motstanderne, er dynamisk. Hadde du rukket å skutt fyren først, hadde hun ikke trengt å hoppe på ham.

Fiendene er også smarte, og følger med på hvilke våpen du har, hvilket utstyr du bruker, og oppfører seg deretter.

Ganske åpent
Det er også andre elementer å tenke på. Crafting, for eksempel. Man kan lage en molotov-cocktail, men de samme elementene kan også brukes til å lage en helsepakke. Så det er opp til deg hva du vil prioritere. Og vi får vite at spillet faktisk ikke vil bruke regenererende helse, så helsepakkene blir nødvendige. Naughty Dog innrømmer at det vil finnes en vanskelighetsgrad for de mindre erfarne, men samtidig vil de som ønsker kunne få en skikkelig utfordring.

Tro oss, og se selv - spillet ser helt nydelig ut, og vi gleder oss enormt mye. Vi skulle bare ønske vi visste når det kommer ut.

Stikkord: