- PS4-nettskyen kan drøye en stund

DSC05308.jpg

Fotograf: 

Thomas Marynowski

- PS4-nettskyen kan drøye en stund

Ikke før i 2015?

Da Sony først viste frem PlayStation 4 i februar i år, snakket de mye om integrasjonen av den nettskybaserte Gaikai-tjenesten, som ville åpne for nye måter å delta i spillene på, blant annet via diverse sosiale funksjoner. Gaikai kan også gjøre det mulig å spille eldre spill på PS4, som i utgangspunktet ikke er bakoverkompatibel. Teoretisk vil man kunne streame spill utviklet for PS2 eller PS3 gjennom PS4-plattformen.

Vi har imidlertid hørt lite om Gaikai-tjenestene siden den tid, og nå som PS4 er lansert, kan man begynne å lure på hva som skjer med prosjektet.

Uavklart

Eurogamer lurte også, og spurte Sony-sjefen Andrew House om dette. Det ser ut til at utrullingen av Gaikai kan ta tid: I følge Eurogamers kilder er det amerikanske markedet først ute, og der vil Gaikai lanseres tidligst i fjerde kvartal 2014. House bekrefter at de er i rute for den amerikanske lanseringen i 2014, uten at han nevner detaljer rundt tidspunktet.

For oss i Europa kan det imidlertid ta enda lenger. Eurogamer spekulerer at 2015 er et realistisk tidspunkt for europeisk lansering, og House forteller at teknologien må først testes, infrastrukturen må prøves ut, og det er mye som gjenstår før de er sikre på at Europa får en tilfredsstillende opplevelse.

Med andre ord, ikke forvent Gaikai med det aller første. Vi ser uansett frem til å høre mer om mulighetene nettskyen vil gi - potensialet er tross alt stort.

Stikkord: