Slik blir Black Ops II

5643985.jpg

blops2-4blops2-4

Slik blir Black Ops II

E3: Årets Call of Duty prøver seg endelig på nye ting. Vi sjekket det ut.

Los Angeles (ITavisen): Det er ingen hemmelighet at de siste Call of Duty-spillene har måttet tåle mer og mer kritikk, rett og slett fordi de begynte å ligne ganske mye på hverandre.

Activision ser ut til å ha hørt etter, og det virker som om Treyarch, som står bak utviklingen av årets Black Ops II, prøver å eksperimentere litt.

Vi gikk altså inn på en lukket visning av Black Ops II, satte oss i noe som lignet en kinosal med utrolig komfortable seter (kanskje E3s mest komfortable), og så på demoen. Akkurat som på tidligere spillmesser viste Activision frem to brett fra enkeltspillerdelen.

blops2blops2

Los Angeles i flammer
Det første brettet hadde vi allerede sett på Microsofts pressekonferanse, men vi kan uansett gjenta noen av poengene. Det foregår i Los Angeles i år 2025, og terrorister har tatt over deler av den amerikanske hæren, og spesifikt diverse droner og roboter. Det var for øvrig ganske surrealistisk å se skyskraperne i sentrale LA brenne og rase sammen, når vi faktisk befant oss noen steinkast unna de samme stedene i virkeligheten.

Så, ja, sekvensene vi så var ganske typisk Call of Duty, superspektakulært, med masse bråk og eksplosjoner. Oppdraget var å beskytte den kvinnelige amerikanske presidenten, og vi så masse skyting gjennom gatene, snipersekvenser fra en motorvei og en flysekvens i et VTOL-fly. Det ser ut til at man får leke med noen futuristiske verktøy, som en sniperrifle som kan vise soldatene som gjemmer seg bak vegger og bygninger. Vi så også at spillet åpner for visse enkle valg, der du selv kan velge hvilken rute gjennom brettet du skal ta. Så opplevelsen ser ut til å bli noe mindre lineær.

Taktikk først
Men det var det andre brettet vi ble vist som var den mest interessante. Det vil nemlig finnes en del såkalte Strikeforce-brett, der du vil innta posisjonen som en kommandør, og du kan zoome helt ut fra kampen og bruke et oversiktsbilde der du kan sette opp ruter soldatene skal ta.

blops2-3blops2-3

Og du kan også når som helst hoppe inn i kroppene til valgfrie soldater, for å kunne kontrollere dem direkte. Du kan også sette inn hjelpemidler som droner og annet ekstrautstyr.

Med andre ord introduserer Strikeforce-oppdragene et strategisk element, og du kan tydeligvis velge ganske fritt hvordan du vil spille sekvensene. Det er en veldig velkommen avveksling fra resten av enkeltspillermodusen.

Avgjørende
Greia med Strikeforce er at utfallet av disse oppdragene har en påvirkning på resten av kampanjen. Det vil faktisk finnes forskjellige avslutninger som avhenger av hvor flink du er i Strikeforce. Interessant.

Vi kan også nevne at grafikken ser faktisk til å ha blitt noe pusset på, men det er klart at det er fortsatt den samme, aldrende motoren som brukes her.

blops2-2blops2-2

Utover dette fortalte Treyarch oss at en del av spillet vil finnes sted på 80-tallet, at zombiemodusen kommer tilbake, og at de kommer til å snakke om flerspillerdelen litt senere.

Black Ops II ser altså ut til å levere det Call of Duty-fansen elsker, men nå er det faktisk noen genuint nye elementer med. Men tør vi gjette at den genuine innovasjonen kommer neste år? At Infinity Ward jobber med Call of Duty til neste generasjon spillkonsoller i all hemmelighet, og det er da vi kommer til å se ny grafikk og nye typer spillbarhet?

Stikkord: