Spill-legende slutter i Microsoft

5624001.jpg

Molyneux på E3 2011Molyneux på E3 2011Thomas Marynowski

Spill-legende slutter i Microsoft

Fable-skaperen går videre.

Peter Molyneux, skaperen av en lang rekke legendariske spilltitler, har sagt opp sin jobb som sjef for Lionhead og kreativ sjef for Microsoft Studios Europe. Molyneux forteller at det ikke ligger noe dramatikk i avgangen, og hans nye prosjekt er et studio kalt 22 Cans.

Gjør seg ferdig med Fable
Før han forlater Microsoft for godt, vil Molyneux ferdigstille Kinect-eksklusive Fable: The Journey. Mark Webley, som var med og startet Lionhead, vil bli den nye sjefen for selskapet.

Peter Molyneux er blant de mer kontroversielle navnene i spillbransjen: Han er kjent for sine svært ambisiøse prosjekter, som gjerne fokuserer på åpenhet og moralske valg, men som ofte ikke helt lever opp til forventningene. Det er likevel ingen tvil om at han er en av industriens store drømmere.

molyneuxmolyneuxThomas Marynowski

Lang historie
Molyneux står bak titler som Populous, Dungeon Keeper, Black & White, Theme Park, Syndicate, og de siste årene har han gjort seg bemerket med Fable-serien.

Det blir spennende å se hva 22 Cans vil foreta seg i fremtiden, og ikke minst hvilken vei Lionhead går uten Molyneux.

Vi tilbrakte en svært hyggelig ettermiddag hos Lionhead for et par år tilbake, og her kan du lese vår samtale med Molyneux (og se fine bilder fra studioet).

Kilde:
Eurogamer

Stikkord: